Obstetrică și ginecologie

Ginecologie Timișoara

Ce este obstetrica și ginecologia?

Obstetrica si ginecologia este o specialitate medicala care se ocupă de studiul, diagnosticul, tratarea și prevenirea afecțiunilor aparatului genital feminin si al sânilor. Aceasta specialitate medicala cuprinde două ramuri distincte:
Obstetrica: se concentrează pe îngrijirea medicală a femeii în timpul sarcinii, nașterii și lăuziei.
Ginecologia: Vizează sănătatea reproductivă a femeii, de la pubertate la menopauză si trateaza afecțiuni ale organelor genitale feminine (uter, ovare, vagin) și ale sânilor.
Importanța controalelor ginecologice anuale:
Sănătatea aparatului genital feminin este esențială pentru calitatea vieții și bunăstarea generală a femeii. Afecțiunile ginecologice pot fi diverse, de la infecții frecvente ale aparatului genital feminin, la boli cronice sau tumori genitale. Diagnosticul precoce și tratamentul adecvat pot preveni complicații grave și pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacientei.
Clinica noastră oferă o gamă largă de servicii medicale de obstetrica-ginecologie:
Consult ginecologic: Examen clinic periodic, screening pentru cancerul de col uterin (Examen Babes Papanicolau, Tipizare HPV in mediu lichid) și sân, diagnostic și tratament al afecțiunilor ginecologice (infecții, tulburări menstruale, endometrioză, infertilitate etc.)

Planificare familială: Consiliere și recomandări pentru contracepție, infertilitate și dorința de sarcină.
Urmărirea sarcinii: Monitorizare prenatală completă, ecografii de sarcina ( ecografie vaginala cu masuratori, ecografie abdominala cu masuratori), analize specifice de sarcina, diagnostic prenatal non-invaziv si monitorizarea fatului in ultimul trimestru de sarcina prin test fetal non-stres (NST) sau Cardiotocograma.
Menopauză: Indrumare și sprijin pentru a naviga cu ușurință prin această etapă a vieții, cu recomandări pentru ameliorarea simptomelor specifice.
Intervenții ginecologice minim invazive (conizatie de col uterin, chiuretaj biopsic etc) și histeroscopice: pentru diverse afecțiuni (leziuni de col uterin, polipi endometriali, sinechii uterine etc.).

Echipă medicală:
Echipa noastră este formată din medici ginecologi cu experiență vastă și reputație impecabilă, dedicați îngrijirii personalizate a fiecărei paciente. Utilizăm echipamente moderne pentru diagnostic și tratament, asigurând precizie și eficiență.
Atmosfera din cabinetul Medical de Obstetrica si Ginecologie:
Ne dorim ca experiența la clinica noastră să fie una plăcută și relaxantă. Oferim o atmosferă prietenoasă și discretă, unde pacientele se pot simți confortabil să discute despre problemele lor de sănătate.  

Medici Experti

Cum vă putem ajuta?

Anual, un număr foarte mare de femei suferă de afecțiuni la nivelul aparatului reproducător, incluzând aici nu doar infecțiile și inflamațiile, ci și cancerul. O dată cu începerea vieții sexuale, este necesară nu doar o igienă riguroasă la nivelul zonei genitale, ci și controale regulate, care să aibă în vedere prevenția și tratarea problemelor ginecologice.

Îți stăm la dispoziție cu personal empatic și tehnică modernă de investigare a afecțiunilor genitale, pentru că vrem să contribuim la sănătatea ta și pentru că noi credem în șansa la o viață mai bună.

Shape
Detecție preventivă

Când este nevoie să te prezinți la medicul specialist?

Grija față de aparatul reproducător începe de timpuriu, practic o dată cu prima menstruație. Este nevoie ca fiecare femeie să știe că aparatul reproducător feminin este expus infecțiilor și inflamațiilor, dar și unor probleme mai ample și că grija față de acesta ar trebui să primeze.

De aceea, o dată cu începerea vieții sexuale orice femeie ar trebui să facă o programare la medicul ginecolog o data la 6 luni pentru a face controalele de rutină, pentru a putea preveni și trata la timp problemele care invariabil pot apărea de-a lungul vieții.

Astfel, pe lângă prevenție, ar trebui să te prezinți la medic dacă simți dureri, înțepături sau usturimi în zonele intime sau la nivelul aparatului reproducător intern, dacă suspectezi o boală cu transmitere sexuală, dacă secrețiile își schimbă consistența sau mirosul, dacă actul sexual în sine doare sau dacă prezinți sângerări anormale.
De asemenea, este necesar să te prezinți la medic pentru controalele care identifică unele forme de cancer, în scopul prezenției (testare citologică Babeș- Papanicolau și testare HPV).

Clinica Timisoara

Un plan de tratament personalizat

Boli ce se pot trata în cadrul acestei specializări:
  • Planning prenatal și monitorizare în sarcină
  • Probleme de sterilitate în cuplu
  • Sindrom de ovare polichistice
  • Boli cu transmitere sexuală
  • Răni ale colului uterin
  • Polipi uterini
  • Cervicite
  • Fibrom uterin
  • Boala inflamatorie pelvină
  • Cancer ovarian, vulvar sau cervical
  • Sângerări vaginale în timpul sau înainte de menopauză
  • Vaginită bacteriană
  • Leucoree și scurgeri vaginale
  • Prolaps genital
  • Incontinență urinară
  • Tulburari de menopauză

Expertiza noastră în obstetrică și ginecologie

Consultație ginecologică de specialitate

Vezi mai multe

Consultație ginecologică de specialitate

Consultultatia ginecologica propriu-zisa presupune examinarea clinica a aparatului reproducător feminin, atât în exterior, cât și în interior, aceasta realizându-se cu ajutorul valvelor pentru  evaluarea  vaginului și a colului uterin și prin  tușeul vaginal, pentru examinarea  uterului, ovarelor si regiunii pelvine. Consultul se realizează în cabinetul medicului ginecolog  și este necesar a fi făcut de două ori pe an.

Ecografia pelvină (abdominală inferioară)

Vezi mai multe

Ecografia pelvină (abdominală inferioară)

Ecografia pelvină completeaza  examinarea  clinică ginecologica, in cadrul acesteia putandu-se vizualiza: vezica urinară, uterul,  trompele uterine, ovarele,eventuale formatiuni pelvine; Aceasta metoda este non-invaziva si se cu ajutorul unei unei sonde abdominale.

Are rol diagnostic, dar poate fi folosită și în procedurile ecoghidate precum puncția sau biopsia ecoghidata.

Ecografie transvaginală

Vezi mai multe

Ecografie transvaginală

Pentru a putea verifica anumite formațiuni interne, care nu ar putea fi vizibile cu ajutorul ecografiilor uzuale, externe, este necesară ecografia transvaginală. În acest sens este folosită o sondă dotată cu un transducer ce poate evidenția forma organelor la nivel intern, pentru a putea descoperi probleme precum: formațiuni suspecte la nivelul organelor reproducătoare feminine, eventuale sângerări sau sarcini extrauterine, chiar și în stadii incipiente. 

Examen de secreție vaginală

Vezi mai multe

Examen de secreție vaginală

Pentru a putea ști cu certitudine tipul problemelor care pot apărea la nivelul vaginului este necesară investigația care presupune verificarea secreției. Acest lucru înseamnă că o mostră de secreție va fi prelevată cu ajutorul instrumentarului medical și transmisă laboratorului, pentru ca rezultatele să evidențieze prezența sau absența unor afecțiuni precum (boli cu transmitere sexuală, infecții, inflamați etc.)

Examen citologic Babeș-Papanicolau

Vezi mai multe

Examen citologic Babeș-Papanicolau

Cea mai sigură modalitate de prevenție împotriva cancerului de col uterin este la acest moment examenul citologic Babeș-Papanicolau. Acesta poate evidenția în stare incipientă anumite probleme care pot apărea la nivelul aparatului reproducător, oferind o șansă enormă în tratarea rapidă a acestei afecțiuni.

ginecologie timisoara
Monitorizare sarcină

OBSTETRICĂ ȘI PLANNING PRENATAL

Fie că îți dorești o sarcină sau ești deja însărcinată, suntem alături de tine pas cu pas de la planificarea sarcinii și pe toata durata acesteia.

Știm că atât obținerea unei sarcini cât și cele nouă luni de sarcină pot fi uneori însoțite de provocări, de aceea vom avea grijă ca această perioadă frumoasă din viața ta să se desfășoare în condiții optime.

Este important ca odată ce ai aflat că ești însărcinată să ai în vedere și controalele prenatale. Acestea au rolul de a verifica starea mamei și a bebelușului deopotrivă și de a efectua măsurătorile necesare conform trimestrelor de sarcină.

Vei observa că în primele două trimestre vizitele sunt mai rare – o dată sau de două ori pe lună, pentru că în ultimul trimestru de sarcină să fie necesară vizita în cadrul controlului prenatal în fiecare săptămână.

Fiecare consult prenatal vizează:

examinarea clinică

examinarea prin ecografii cu ultrasunete a bebelușului

Pe perioada sarcinii vei efectua unele investigații necesare în funcție de fiecare trimestru de sarcină:

teste screening genetic

teste de urină

teste de sânge

monitorizarea fetală și ritmul de creștere al bebelușului, plus monitorizarea cardiacă la nivelul sarcinii (mamă și bebeluș)

Ne vom strădui să îți răspundem la fiecare întrebare:

Îți vom explica care sunt analizele și investigațiile necesare în sarcină pentru a ne asigura de sănătatea ta și a bebelușului tău (analize de sânge, sumar urină, urocultura, examen secreție vaginală, culturi de col etc)

Îți vom explica importanța dublului și triplului test de sarcină și în funcție caz îți vom expune și explica necesitatea unor teste genetice mai complexe

Intervențional

Intervenții și proceduri

Clinica noastră dispune de un bloc operator special pentru investigații ginecologice speciale, ce nu necesită internare. De asemenea ne putem ocupa și de aspectele operatorii. Iată câteva dintre serviciile noastre noastre pentru monitorizarea sarcinii:

Histeroscopia este o procedură ginecologică prin care medicul poate vizualiza aspectul interior al cavității uterine și al colului uterin. procedura este minim invazivă și implică folosirea unui instrument numit videoendoscop cu fibră optică.
Această investigație endoscopică se realizează cu ajutorul colposcopului pentru a vizualiza leziunile de col uterin. De asemenea permite vizualizarea pereților vaginali.
Este o procedură intervențional prin care se realizează o excizie conică a țesutului canceros sau precanceros de la nivelul colului uterin. Are scopul de a permite un diagnostic de certitudine histopatologic, de a analiza gradul de extensie și de a trata rănile de la nivelul colului uterin.
Evaluare preoperatorie, anestezierea pacientei, rezecția polipilor uterini cu ajutorul histeroscopului, și îngrijirea post operatorie.
Cu ajutorul histeroscopului pot fi de asemenea eliminate steriletele fără disconfort.
Moluscum pendulum, abcese, chiste Bartholin

Doctori specialiști în obstetrică și ginecologie

ALJOBORY RAMONA

ALJOBORY FLORICA LUCRETIA

MUNTEAN LAURA

Întrebări frecvente

Suntem aici pentru orice întrebări ai

Înainte de a te prezenta la un consult ginecologic ar trebui să ai în vedere o evidență a informațiilor pe care le vei discuta împreună cu medicul specialist. Data ultimei menstruații (importantă în contextul prelevării probelor pentru analize, dar și pentru a include sau exclude o potențială sarcină), istoricul medical (eventuale boli, avorturi, sarcini problematice), sau chiar motivul pentru care mergi la ginecolog ar trebui să fie informațiile pe care trebuie să le ai la îndemână.

Ar trebui să ai în vedere și faptul că înainte de consult și de prelevarea probelor ar trebui să te ocupi de igiena zonei genitale, fără a face însă spălături interne, pentru că acestea ar putea distruge flora microbiană și ar putea influența rezultatele.

Controlul ginecologic nu doare, este sigur și te poate ajuta să te bucuri de o viață sănătoasă, excluzând prin prevenție si tratament potențialele probleme care țin de afecțiunile aparatului reproducător.

Programul nostru este de luni până vineri, de la ora 08 la ora 20.

Da, avem colaborări cu Allianz Țiriac Asigurări. Prin acesta oferim servicii medicale gratuite.

Poți suna la numerele +40 256 241 277 sau +40 740 070 070 sau poți să ne scrii un mesaj pe pagina de contact și te vom suna înapoi pentru confirmarea programării.

Clinica este localizată în zona Torontalului, pe str. Bucovinei, numărul 73, Timișoara.

Momentan site-ul nostru este în lucru. Vom publica o listă cu tarifele noastre în curând! Sună la 0256 241 277 sau 0740 070 070 sau scrie-ne un mesaj pe pagina de contact pentru a afla mai multe informații.

Ne pasă de sănătatea ta

Părerile clienților

Shape

Fă o programare

Dacă ai nevoie de un medic specialist care să te consulte și să te ajute pentru orice afecțiuni ginecologice, dar și pentru planning prenatal și monitorizare sarcină atunci apelează la serviciile clinicii noastre. Vei găsi aici un mediu primitor și sigur, dar și profesionalismul și empatia de care ai nevoie.

Program

Luni – Vineri: 08 – 20

Cu ce va putem ajuta?