ORL

ORL TIMISOARA

ORL-TIMISOARA-ALJOBORY

Ce este ORL?

ORL sau Otorinolaringologia este specialitatea medico – chirurgicala care se ocupă cu preventia, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului și gâtului și a structurilor adiacente din cap și gât. Afecțiunile afecteaza auzul, respirația, vorbirea, echilibrul, gustul, mirosul și fizionomia.
Dacă vă confruntați cu probleme ale urechilor, nasului sau gâtului, este posibil să aveți nevoie de un consult ORL.
Un medic ORL – ist sau otorinolaringolog, este un medic cu specializare in otolaringologie si are expertiza în gestionarea afectiunilor ORL si poate trata aceste afectiuni medicale prin tratament medicamentos, cât și prin interventii chirurgicale.

Cabinet ORL | Medic:

Dr Gidea Dana Florentina, medicul nostru expert ORL, vă așteaptă pentru consultații si proceduri ORL în zilele de Luni, Miercuri și Joi, începând cu ora 15:00.

Medici Experti

Cum vă putem ajuta?

La cabinetul ORL al Clinicii Dr Aljobory, va stăm la dispoziție  pentru o gamă variată de servicii de ORL, de la consultații și investigații de specialitate,tratamente medicale mici proceduri chirurgicale si proceduri endoscopice cu echipamente de ultima generatie.

Endoscopiile ORL din cadrul clinicii noastre, se efectueaza cu o tehnologie de ultimă generație, endoscopul ORL cu  fibră flexibila, fină Karl Storz  de 2.9 mm.

Această tehnologie oferă o serie de avantaje oricarei endoscopii din sfera ORL:

Nedureroasă: Datorită fibrei fine, endoscopia este minim invazivă și practic nedureroasă, atât pentru adulți, cât și pentru copii si nou-născuți.

Precizie ridicată: Endoscopul Karl Storz oferă o imagine detaliată și clară a interiorului urechii, nasului și gâtului, permițând medicului ORL – ist  să diagnosticheze cu precizie afecțiunile ORL.

Endoscopiile din sfera ORL sunt: Endoscopia Auriculara, Endoscopia Nazala, Endoscopia Faringiana si Endoscopia Laringiana. Acestea pot fi utilizate pentru a examina o varietate de afecțiuni din sfera ORL:

Ureche: Otite, perforații ale timpanului, tumori ale urechii, colesteatoame
Nas: Rinită, sinuzită, polipi nazali, deviatie de sept nazal, tumori nazale
Gât: Faringită, amigdalită, abcese periamigdaliene, tumori faringiene, laringită, noduli vocali, polipi laringieni, cancer laringian

Beneficii suplimentare:

Procedura este rapidă și durează de obicei doar câteva minute.
Permite vizualizarea zonelor greu accesibile ale tractului respirator superior.
Poate fi utilizată pentru a lua biopsii.
Permite efectuarea unor proceduri terapeutice minore.
Endoscopiile din sfera ORL  realizate cu ajutorul cu endoscopul de ultima generatie Karl Storz, permit o sigură și eficientă, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor urechii, nasului și gâtului. Sunt recomandate atât pentru adulți, cât și pentru copii si nou-născuți.

Shape
ORL-Timisora-1
ORL-Timisora-aljobory
Detecție preventivă

Când este nevoie să te prezinți la medicul specialist?

Sănătatea urechilor, nasului și gâtului este esențială pentru a ne bucura de o viață plină de confort și bunăstare. Aceste zone sunt implicate în funcții vitale, cum ar fi auzul, respirația, vorbirea, mirosul, gustul și echilibrul. Afectiunile medicale din sfera ORL, pot fi generate de infecții, alergii, traumatisme, tumori sau boli cronice si au un impact semnificativ asupra calității vieții. De aceea, este important să recunoaștem simptomele care indică o posibilă afecțiune ORL și să efectuam un consult ORL pentru evaluare, diagnostic și tratament.

Unele dintre cele mai frecvente simptome care necesită un consult ORL sunt:

– Pierderea auzului, acufenele (zgomote în urechi), vertijul (amețeala), durerea sau secreția urechii
– Congestia nazală, rinoreea (scurgerea nazală), sângerarea nazală, dificultatea în respirație, durerile de cap sau febra asociate cu sinuzita
– Răgușeala, pierderea vocii, durerea sau dificultatea în înghițire

Cum se desfășoară un consult ORL?

Anamneza: Medicul ORL va adresa întrebări despre simptomele pacientului, istoricul medical și alte informații relevante.
Examenul fizic: Medicul va examina urechile, nasul și gâtul pacientului cu ajutorul unui instrument numit otoscop.
Investigații suplimentare: În funcție de caz, medicul ORL poate recomanda investigații suplimentare. Dintre investigatiile suplimentare,  endoscopia nazală, laringiană, faringiana, auriculara sunt investigatii supliementare pot fi necesare chiar in cadrul consultui pentru a se stabili un diagnostic corect și un tratament adecvat si reprezinta un cost suplimentar.

Printre cele mai frecvente investigații adiacente consultului ORL se numără:

1. Audiogramă: Este o măsurare a auzului și arată dacă există o pierdere de auz și de ce tip și grad este aceasta.

2. Timpanogramă: Este o măsurare a reacției timpanului și a urechii medii la schimbările de presiune. Poate depista afecțiuni ale urechii medii, cum ar fi inflamația sau rigiditatea.

3. Endoscopie nazală: Este o examinare a interiorului nasului și a sinusurilor cu ajutorul unui tub flexibil și subțire (endoscop). Poate detecta afecțiuni precum inflamația sinusurilor, creșteri anormale sau devierea septului nazal.

4. Laringoscopie: Este o examinare a laringelui și a corzilor vocale cu ajutorul unui tub flexibil și subțire (laringoscop). Poate identifica afecțiuni ale gâtului și ale vocii, cum ar fi inflamația laringelui sau nodulii vocali.

5. Tomografie computerizată (CT): Este o tehnică de imagistică care folosește raze X pentru a obține imagini detaliate ale structurilor interne ale urechii, nasului și gâtului. CT-ul poate evalua afecțiuni precum sinuzita, tumorile, fracturile sau alte anomalii.

6. Resonanță magnetică (RMN): Este o tehnică de imagistică care folosește câmpuri magnetice și unde radio pentru a obține imagini detaliate ale structurilor urechii, nasului și gâtului. RMN-ul poate evalua afecțiuni precum tumorile, malformațiile congenitale sau alte anomalii.

7. Teste alergologice: Dacă se bănuiește o alergie la nivelul nasului sau al altor organe, medicul ORL vă poate face teste alergologice pentru a afla ce substanțe vă provoacă reacții alergice.

8. Teste de funcție vocală: Aceste teste măsoară funcția vocii, cum ar fi tonul, intensitatea și calitatea vocii. Aceste teste pot diagnostica afecțiuni precum nodulii vocali, paralizia corzilor vocale sau alte probleme de vorbire.

9. Biopsie: Dacă există suspiciunea unei tumori sau a unei leziuni canceroase, medicul ORL vă poate face o biopsie. Aceasta constă în prelevarea unei mici bucăți de țesut pentru a fi analizată la microscop.

10. Teste de echilibru: Dacă aveți probleme de echilibru sau vă simțiți amețit(ă) des, medicul ORL vă poate face teste speciale care verifică funcția sistemului vestibular, care este responsabil pentru echilibru.

11. Radiografie sau fluoroscopie: Aceste investigații pot fi folosite pentru a verifica anatomia și funcția sistemului respirator, inclusiv a sinusurilor, nazofaringelui și laringelui.

Trebuie să știți că nu este necesar să faceți toate aceste investigații în orice situație și că medicul ORL vă va recomanda cele mai potrivite investigatii în funcție de simptomele dv.

Clinica Timisoara

Un plan de tratament personalizat

Boli ce se pot trata în cadrul acestei specializări:

Infecții:

Ureche: Otita medie (inflamația urechii medii), otita externă (inflamația conductului auditiv extern), mastoidita (inflamația osului mastoid din spatele urechii)
Nas și sinusuri: Rinită (inflamația mucoasei nazale – ex: răceala obișnuită, alergii), sinuzită (inflamația sinusurilor)
Gât: Faringită (inflamația faringelui), amigdalită (inflamația amigdalelor), laringită (inflamația laringelui)

Afecțiuni alergice:

Rinită alergică (febra fânului)

Afectiuni ale urechii:

Pierderea auzului
Tinitus (senzație de urechi înfundate sau zgomote în urechi)
Otita seroasă (acumulare de lichid în urechea medie)
Probleme ale timpanului (perforatii, timpan retractat)
Probleme ale urechii medii (colesteatom)
Boli ale urechii interne (vertij, boala Meniere)

Afectiuni ale nasului și sinusurilor:

Deviatie de sept nazal
Rinita cronică
Sinuzita cronică
Polipi nazali
Epistaxis (sângerări nazale)
Probleme de miros

Afectiuni ale gâtului:

Modificarea vocii (răgușeală)
Noduli vocali
Dureri în gât cronice
Apnee de som (obstrucție temporară a căilor respiratorii superioare în timpul somnului)
Amigdalite cronice
Tumori ale capului și gâtului

Alte afecțiuni:

Tulburări de deglutiție (dificultate la înghițire)
Tumori benigne ale feței și gâtului

Dintre acestea, cele mai intalnite afecțiuni ORL sunt:

Sinuzita: inflamația sinusurilor si poate fi cauzată de o infecție sau de alergii. Simptomele includ durere în zona feței, congestie nazală, secreții nazale, durere de cap, pierderea mirosului și febră
Rinita: inflamația mucoasei nazale si este cel mai frecvent, de cauza alergica. Simptomele rinitei includ: strănut, mâncărime, curgerea nasului și ochi roșii sau inlacrimati. Printre alergenii cei mai frecventi ai rinitei alergice, se numara: polenul, praful sau mucegaiul.
Otita este infecția urechii si poate fi cauzată de bacterii sau viruși. Infuncție de zona afectată, există mai multe tipuri de otite.. Simptomele otitei includ: durere, scurgeri, zgomote in ureche (acufene)  sau pierderea auzului la nivelul urechii afectate.
Laringita reprezinta  inflamația laringelui si poate fi cauzată de o infecție, de iritații sau de suprasolicitarea vocii.  Simptomele de obicei, includ răgușeală, tuse, dificultate în a vorbi sau in a  înghiți și senzație de nod în gât.
Faringita sau inflamația faringelui poate fi cauzată de o infecție, de alergii sau de iritații. Simptomele includ durere, înroșire, umflături sau puroi în gât, febră, frisoane și ganglioni limfatici măriți.
Amigdalita: inflamația amigdalelor. Amigdalita poate fi cauzată de o infecție bacteriană sau virală. Simptomele care apar cel mai frecvent in amigdalita sunt: durere, înroșire, umflături sau puroi pe amigdale, febră, frisoane, dificultate în a înghiți și respirație urât mirositoare.

Expertiza noastră în ORL

Consult ORL Adulti 220 ron Consult ORL copii 200 ron

Vezi mai multe

Consult ORL Adulti 220 ron Consult ORL copii 200 ron

Ce este un consult ORL?

Un consult ORL este o examinare medicală efectuată de un medic ORL (Oto-Rino-Laringolog) pentru a diagnostica și trata afecțiunile urechilor, nasului și gâtului.

Când este necesar un consult ORL?

Adulți:

Dureri de urechi, tinitus, pierdere de auz
Probleme de respirație nazală, congestie nazală, sângerări nazale
Dureri în gât, răgușeală, dificultăți la înghițire
Umflături la nivelul gâtului sau al feței
Suspiciune de alergie ORL
Control periodic ORL
Copii:

Infecții ale urechii (otite)
Probleme de respirație nazală, sforăit
Dureri în gât, amigdalite mărite
Răgușeală persistentă
Tulburări de vorbire
Suspiciune de alergie ORL
Control periodic ORL

ORL Endoscopie nazala 160 ron

Vezi mai multe

ORL Endoscopie nazala 160 ron

Endoscopia nazală examinează interiorul nasului și sinusurilor. Permite diagnosticarea rinitei, sinuzitei, polipilor nazali, deviatiei de sept nazal, tumorilor nazale și a altor probleme ale nasului și sinusurilor.

Endoscopie faringiana 160 ron

Vezi mai multe

Endoscopie faringiana 160 ron

Endoscopia faringiană examinează spatele gâtului și faringele (zona din spatele gurii și nasului). Permite diagnosticarea faringitei, amigdalitei, abceselor periamigdaliene, tumorilor faringiene și a altor probleme ale faringelui.

Endoscopie laringiana 200 ron

Vezi mai multe

Endoscopie laringiana 200 ron

Endoscopia laringiana examinează laringele (cutia vocală) și corzile vocale. Este utilizată pentru a diagnostica laringita, nodulii vocali, polipii laringieni, cancerul laringian și alte afecțiuni ale laringelui.

ORL Endoscopie auriculara 150 ron

Vezi mai multe

ORL Endoscopie auriculara 150 ron

Endoscopia auriculara examinează interiorul urechii, inclusiv timpanul, canalul auditiv extern și osiculele. Este utilizată pentru a diagnostica otite, perforații ale timpanului, tumori ale urechii, colesteatoame și alte afecțiuni ale urechii.

ORL Preturi Consultatii, Investigatii si proceduri

Consultatii medicale ORL
ORL Consultatie Adulti220ron
ORL Consultatie copii200ron
ORL Consultatie Adulti cu Fibroscopie340ron
ORL Consultatie control160ron
ORL Consultatie control+interpretare analize200ron
ORL Consultatie fisa100ron
ENDOSCOPII
ORL Endoscopie auriculara150ron
ORL Endoscopie faringiana160ron
ORL Endoscopie laringiana200ron
ORL Endoscopie nazala160ron
PROCEDURI:
Cavitatea Bucala:
ORL Electrocauterizare leziuni cavitate bucala200ron
ORL Frenotomie180ron
Cavitatea Nazala:
ORL Electrocauterizare cornete inferioare400ron
ORL Electrocauterizare pata vasculara100ron
ORL Extractie corp starin100ron
ORL Fibroscopie250ron
ORL Injectie cornet inferior100ron
ORL Mese nazale anemizante60ron
ORL Tamponament nazal anterior80ron
ORL Aerosoli sedinta35ron
URECHI
ORL Mesa auriculara30ron
ORL Toaleta pansament endoauricular100ron
ORL Insuflatii tubare cu para Politzer25ron
ORL Aspiratie auriculara35ron
ORL Extractie corp starin100ron
ORL Extractie dopuri cerumen80ron
ORL Incizie drenaj colectie auriculara120ron
GAT:
ORL Incizie flegmon periamigdalian150ron
Alte Proceduri:
ORL Mica interventie chirurgicala450ron
ORL Biopsie sfera ORL (prelevare material pt ex.histopatologic sub ghidaj videoasistat)200ron
ORL Scos fire plaga60ron
ORL Probe vestibulare150ron

Doctori specialiști în ORL

Întrebări frecvente

Suntem aici pentru orice întrebări ai

Programul nostru este de luni până vineri, de la ora 08 la ora 20.

Da, avem colaborări cu Allianz Țiriac Asigurări. Prin acesta oferim servicii medicale gratuite.

Poți suna la numerele +40 256 241 277 sau +40 740 070 070 sau poți să ne scrii un mesaj pe pagina de contact și te vom suna înapoi pentru confirmarea programării.

Clinica este localizată în zona Torontalului, pe str. Bucovinei, numărul 73, Timișoara.

Momentan site-ul nostru este în lucru. Vom publica o listă cu tarifele noastre în curând! Sună la 0256 241 277 sau 0740 070 070 sau scrie-ne un mesaj pe pagina de contact pentru a afla mai multe informații.

Ne pasă de sănătatea ta

Părerile clienților

Shape

Fă o programare

Program

Luni – Vineri: 08 – 20

Cu ce va putem ajuta?