Dermatologie

derma icon

Ce este dermatologia?

Dermatologia reprezintă ramura medicală ce are în vedere afecțiunile la nivelul pielii, dar și a zonelor adiacente acestora: unghii, păr, mucoase, plus formațiuni (negi, verugi, alunițe). Pielea este cel mai mare organ uman, iar acesta se află în permenanent contact cu mediul exterior. Din acest motiv, pielea este și foarte expusă la bacterii, microbi, infecții și inflamații.
Pielea are nevoie de o igienă temeinică în acest context, însă chiar și așa, uneori, bariera ei de protecție este străpunsă de acțiunea factorilor patogeni. Verificarea oricărei probleme dermatologice în cadrul unui consult sau cu ajutorul unei investigații speciale este deosebit de importantă, iar în clinica noastră veți găsi nu doar tehnica specializată pentru aceasta, ci și personal foarte bine pregătit și experimentat și condiții de igienă de top.

Medici Experti

Cum vă putem ajuta?

Medicii specialiști ai clinicii Dr. Aljobory Timisoara au o vastă experiență în tratarea afecțiunilor pielii, a unghiilor sau părului și te pot ajuta cu tot ceea ce ține de un plan complet de tratament și prevenție.

Fiecare afecțiune a pielii este importantă, fie că vorbim despre apariția subită a unei alunițe sau despre o iritație. De asemenea, este la fel de importantă o dermatită și cauzele ei, ca și prevenția în cazul cancerului de piele. Specialiștii noștri pun accent pe prevenția și tratarea bolilor pielii tocmai pentru că acest organ este responsabil de protecția întregului organism.

Te putem ajuta așadar prin diagnosticare și tratament pentru cele mai frecvente tipuri de afecțiuni ale pielii, oferindu-ți siguranța că te vei bucura de o creștere a calității vieții.

Shape
clinica dermatologie timisoara
Detecție preventivă

Când este nevoie să te prezinți la medicul specialist?

Adesea afecțiunile pielii sunt ignorate, iar acest lucru le permite dezvoltarea nestingherită. Descoperite la timp, identificate și tratate corespunzător, afecțiunile dermatologice pot fi eliminate, fără a se permite cronicizarea acestora sau evoluția spre afecțiuni mai grave.

Ar trebui să mergi la un consult dermatologic chiar de la primele semne de apariție ale unei afecțiuni. Spre deosebire de alte tipuri de afecțiuni ale corpului uman, bolile de piele nu sunt ”tăcute”. Acestea au ca simptom incipient apariția unei iritații, a mâncărimii, iar ulterior și a ulcerațiilor. Atunci când observi o astfel de manifestare la nivelul pielii tale este necesar să te prezinți la cabinetul dermatologic pentru a beneficia de consult de specialitate și de tratament adecvat.

De asemenea, ca ramură specială a dermatologiei, venero-dermatologia diagnostichează și tratează afecțiunile pielii la nivelul organelor genitale, drept pentru care atunci când te confrunți cu astfel de probleme, ar trebui să iei în calcul o vizită în clinica noastră, pentru un consult la medicul specialist.

Clinica Timisoara

Un plan de tratament personalizat

Boli ce se pot trata în cadrul acestei specializări:
  • acnee
  • dermatită (de contact, seboreică, dermatita bebelușului)
  • cicatrici cheloide
  • melanom
  • alunițe
  • boli cu transmitere sexuală cu erupții cutanate
  • alergii și reacții alergice
  • riduri și efecte ale îmbătrânirii pielii

Expertiza noastră în dermatologie

Consult medical

Vezi mai multe

Consult medical

În cadrul consultului medical vei putea discuta cu medicul despre temerile tale și despre afecțiunea pe care o suspectezi sau despre problema care îți afectează pielea. Medicul poate recomanda analize specifice, în funcție de constatările făcute în timpul consultului.

Dermatoscopie

Vezi mai multe

Dermatoscopie

Dermatoscopia mai este cunoscută și sub numele de microscopie prin epiluminiscență și este folosită pentru a putea evalua și diagnostica anumite probleme ale pielii, cum ar fi în special melanomul (cea mai gravă formă de cancer de piele). Metoda este non invazivă, nu doare și nici nu produce disconfort. Cu ajutorul unui aparat special sunt examinate straturile pielii, alunițele, semnele cutanate, iritațiile sau alte afecțiuni și, foarte important, această procedură poate oferi informații incipiente despre structura formațiunilor descoperite la nivelul pielii, mai exact dacă sunt benigne sau maligne.

Electrocauterizare

Vezi mai multe

Electrocauterizare

Această procedură este folosită pentru eliminarea leziunilor benigne de pe suprafața pielii, folosind în acest sens efectele încălzirii locale a zonei afectate. În acest fel pot fi eliminate probleme precum: negi, papiloame, alunițe, veruci sau keratoze, însă numai după stabilirea caracterului lor benign.

Dermapen

Vezi mai multe

Dermapen

Din ce în ce mai cunoscut mai ales în clinicile de înfrumusețare, microneedelingul Dermapen reprezintă o metodă eficientă de rejuvenare a pielii. Astfel, pentru a putea beneficia de un ten întinerit și de o reducere vizibilă a ridurilor această procedură poate fi de ajutor. Dermapen constă de fapt în utilizarea unui aparat, alimentat electric care folosește proprietatea de penetrare a acelor, la o adâncime prestabilită în piele, fără a aduce prejudicii acesteia. Procesul are efect asupra ridurilor fine, vergeturilor și la nivel de întindere a pielii.

Lampa Wood

Vezi mai multe

Lampa Wood

Folosită în special pentru a evidenția afecțiunile dermatologice, lampa Wood joacă un rol important în identificarea unor afecțiuni precum: acneea, dermatita seboreică, pitiriazis versicolor, melasma și alte tipuri de afecțiuni la nivelul pielii.

Te așteptăm la clinica Dr Aljobory  Timisoara pentru a te bucura de serviciile noastre de dermatologie, prevenție și tratament, pentru că știm că pielea joacă un rol vital în menținerea sănătății întregului organism.

Medicii noștri au o experiență vastă în identificarea și tratarea problemelor dermatologice, iar în clinica Dr. Aljobory Timisoara vei găsi tehnică de top pentru a te ajuta să te bucuri de o piele sănătoasă.

#Clinica Dermatologie Timisoara

Doctori specialiști în dermatologie

NA

NA

Întrebări frecvente

Suntem aici pentru orice întrebări ai

Programul nostru este de luni până vineri, de la ora 08 la ora 20.

Da, avem colaborări cu Allianz Țiriac Asigurări. Prin acesta oferim servicii medicale gratuite.

Poți suna la numerele +40 256 241 277 sau +40 740 070 070 sau poți să ne scrii un mesaj pe pagina de contact și te vom suna înapoi pentru confirmarea programării.

Clinica este localizată în zona Torontalului, pe str. Bucovinei, numărul 73, Timișoara.

Momentan site-ul nostru este în lucru. Vom publica o listă cu tarifele noastre în curând! Sună la 0256 241 277 sau 0740 070 070 sau scrie-ne un mesaj pe pagina de contact pentru a afla mai multe informații.

Ne pasă de sănătatea ta

Părerile clienților

Shape

Fă o programare

Program

Luni – Vineri: 08 – 20

Cu ce va putem ajuta?